Спробуйте органічну каву

Органические продукты | | 16 сентября 2011 в 21:39

Кава, мабуть, є одним із напоїв, який відноситься до невід’ємних атрибутів життя кожної людини, особливо людини працюючої. Ажде кава допомагає покращити працездатність, короткочасну пам’ять, і робить нас бадьорими та енергійними протягом дня. Але коли хтось спитає вас — чи куштували ви взагалі каву, не дивуйтеся питанню. П’ємо ми каву чи певний сурогат — з’ясуємо в даній публікації.
Чому не розчинна кава?
Весь час ведеться дискусія на тему «корисна кава чи шкідлива?». Більшість доказів відносно шкідливості кави стосується саме розчинної кави. Розчинна кава відрізняється, в першу чергу, технологією виготовлення, яка передбачає додаткову термічну обробку зерен, яка руйнує вітаміни та корисні сполуки, які знаходяться у кавових зернах. Зазвичай, частка кавових зерен у розчинній каві не перебільшує 15%. Якість зерен, що використовуються для розчинної кави, також повсякчас ставиться під сумнів. Кажуть, виробники звичайної кави, перебравши свої зерна, передають відсів (найгірше) виробникам розчинної кави. Звичайно, кожен виробник запевнить вас у своїй чесності, і в рекламі покажуть як «маленьке звірятко вибирає найкращі зерна», але….

Кава в зернах, або молота кава
Звичайно, вибір кожного, хто піклується про своє здоров’я і смак напою — це справжня кава. Вона може бути в зернах, а може бути вже мелена. Щойно змолота кава дає більш якравий смак, але не завжди є можливість перемолоти каву. Також є ризик, що у кавомолці можуть змішатися різні сорти кави, і смак не буде очікуваним. З цих, та багатьох інших причин, багато людей вибирає мелену каву. Власне, дуже велику різницю між смаком  кави в зернах та меленої кави може розрізнити хіба що дегустатор кави або істинний гурман:-)

Цікава ідея — коли будете пити наступну чашку кави, подумки прослідкуйте шлях, який пройшли саме ці зерна, перед тим, як потрапити до вашої чашки. Це одна із медитативних практик для кращого перетравлювання їжі та напоїв.

Пропонуємо прямо зараз  пройти цей шлях разом. Але не будемо думати про зерна, які можливо є генно-модифікованими, які піддавалися дії прискорювачів дозрівання, та були зібрані фактично рабами (а це практично всі зерна, присутні на ринку).

Сконцентруємося на шляху органічної кави — здорового напою, який позитивно впливає на організм та легко ним сприймається, а також дарує незабутній яскравий смак.

Органічна кава вирощується у повністю природньому середовищі, без застосування жодних штучних добрив та отрутохімікатів. Процес дозрівання кави — цілком природній, без втручання людини. Звичайно, це потребує ручної праці, але фермер отримує за таку працю приблизно вдвічі більше грошей. Це дозволяє кавовим фермерам об’єднуватися, та створювати необхідні об’єкти інфраструктури у своїх районах, зокрема, лікарні, школи.

органічна каваОдна з найкращих марок органічної кави в Україні — це кава GEPA. Натуральна смажена кава GEPA, вирощена у відповідності до принципів органічного землеробства. GEPA – Компанія Справедливої торгівлі, і веде свою діяльність за правилами FAIR TRADE. Один із девізів компанії  – «BIO & FAIR».

Кава GEPA має неперевешений благородний смак і аромат, та є сертифікованим органічним продуктом, відповідно до вимог стандартів: Bio-Siegel (EG-Оko-Verordnung), Naturland та Ohne Gentechnik. Згадані сертифікати свідчать про те, що продукт не містить ГМО, та при вирощуванні кави не використовувалися пестициди.

З однієї сторони, органічна кава — це вища якість та феєрія смаку, справжнє задоволення для гурману, а з іншої — впевненість у тому, що ти підтрмуєш свідомих виробників, які дбають про чистоту навколишнього середовища, відмовилися від рабської праці та керуються принципами Справедливої Торгівлі.  У кожного є вибір: кава зі смаком омани, чи органічна кава та її природній аромат і смак!

Метки: ,
  1. Марія:

    Дякую за корисну інформацію. До речі дуже приємно читати вас українською мовою.

  2. В кофе я ценю качество и вкус , поэтому перепробовала немалое количество сортов , разных производителей. Не так давно попробовала GEPA; теперь это мой любимый кофе! Ассортиментный ряд-более 15 наименований (весь кофе органический), выделить какой-то один — трудно, каждый вид имеет свой вкус и свой характер, но такого чтоб не понравился-не было! Я нашла этот кофе в интернет-магазине Био Украина http://bioukraine.com.ua/napitki/kofe/ Приятной Вам дегустации :)

  3. Gepa — это действительно что-то особенное. Мне понравился Bio Kaffee Nicaragua, который limited edition.

  4. dark:

    Мне интересно !Хочу узнать больше об этом виде кофе!Тому кто мне поможет-заранее благодарен!

  5. С органической продукцией компании GEPA можно ознакомиться на сайте http://www.gepa.com.ua/

  6. А я вот кофе пью исключительно растворимый. Может это плебейские замашки, но сделать ничего не могу. Не люблю я заварной кофе в турках…а может просто хорошего не пил или не там пил.

  7. Говорят, что на кофе можно «подсесть». И это особенно развито у офисных работников.

  8. Виктор:

    Я с кофе спрыгнул.сначала прочитал статью,потом книгу про имбирь,пробовал его в свежем и сухом(молотом) виде,стал заваривать с кофем,потом с чаем,просто имбирь с лимоном.вывод-энергетика кофе-фуфло,имбирь-сила-нет побочныхэффектов,противопоказаний,привыкания-горчит,много не съешь.долго писать ,почитайте за имбирь книги.кто принимает имбирь,для того кофе,редбул,ягуар-просто трын трава не дающая сил,имбирь реально круче кофе,энергетиков и даже женьшеня.

  9. А у меня всё наоборот. Все нормальные люди пьют кофе утром, а вечером, перед сном почти.

  10. Кофе вообще не лучший для здоровья напиток, а на ночь его пить и вовсе не стоит

Добавить комментарий

Перед отправкой формы:
Human test by Not Captcha

Подписаться на комментарии к этой статье

Зарегистрироваться | Авторизоваться